1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Russische keuken
  5. Tweekleurige rijstpudding

Tweekleurige rijstpudding

  • Russisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2001

Ingrediënten


1 1/2 glas rijst2/3 glas suiker4 1/2 glas melk1/8 a 1/4 foent chocolade1 1/2 lepel boter1/2 - 1 zolotnik saffraan



Russisch nagerecht. Denk aan de matentabel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe 1 1/2 glas rijst in kokend water en stort het in een vergiet.Breng 4 1/2 glas melk aan de kook met 1 1/2 lepel boter, voeg de rijst toe en laat het gaar koken.

Bereidingswijze

Verdeel de rijst in twee porties.Voeg aan de ene portie 1/8 of 1/4 foent chocolade toe (geraspt en vermengd met 2 lepels heet water en 1/3 glas suiker).De andere portie rijst wordt vermengd met 1/3 glas suiker en een glaasje safraanaftreksel.Smeer een vorm in met boter en strooi er beschuitkruimels in.Vul de vorm met verschillende lagen rijst; maak zes lagen en zet de vorm ongeveer een kwartier in de oven, op ca. 200 graden.

Serveertip

Keer de pudding op een schaal en strooi er suiker en kaneel over.Serveer hem warm.Prijatnovo appetita!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top