1. Home
  2. Recepten
  3. Brioches van aardappelpuree

Brioches van aardappelpuree

Door: reve51

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2001

Ingrediënten


550 gr. gekookte aardappels1 deciliter slagroom of koksroom75 a 100 gr. paddestoelen, shi-take of grotchampignons35 gr. roomboter6 eierdooiers1 sjalotje1 eetl. peterselie1 eetl. selderiepeper en zout naar smaak



Net even wat feestelijker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar in 25 minuten.Pel en snipper het sjalotje.Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Smelt in een koekepan de boter en fruit hierin sjalot en paddestoelen al omscheppend gedurende 4 minuten.Giet de aardappelen af en pureer ze.Klop 5 eidooiers los met de slagroom en roer dit door de puree.Schep het paddestoelenmengsel hier door en breng de puree op smaak met zout en peper.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.Bewaar 1/5 deel van de puree.Vorm van de rest ballen ter grootte van een aardappel.Maak balletjes van de rest van de puree.Maak een kuiltje midden bovenop de grote ballen en plak hierop de kleine balletjes.Zet de pureeballen in een ingevette ovenschaal.Bestrijk ze met de resterende eidooier.
Bak de brioche in 18 minuten goudbruin in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer de brioches bij bijvoorbeeld rollade en een bundeltje sperciebonen, met een champignonroomsaus met ham en sjalotjes..Eet smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top