1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. pita met vlees en sla uit turkije

pita met vlees en sla uit turkije

  • Turks, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2001

Ingrediënten 4 personen


4 pita broodjes, 200 gr vlees naar keuze (varkens, lams, kip..)
1 tomaat, 50 gr groene sla, 50 gr radicchio, 2 dl yoghurt, 1 teen knoflook, 1 eetl olijfolie, sap van 1/2 citroen, 100 gr olijven (facultatied), cayennepeper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in reepjes en bak ze in de pan. Snij de tomaat in 8 partjes. Snipper de sla en de radicchio fijn. Vermeng de yoghurt met de gepelde en geperste knoflook, de olijfolie en het citroensap. Kruid naar smaak bij met cayennepeper. Vermeng de 2 soorten sla met een eetl. yoghurtsaus. Warm de pitabroodjes op in de oven. Snij ze open en vul ze met de sla, partjes tomaat, reepjes vlees en enkele olijven. Werk af met een schepje saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynneke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lynneke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top