1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Verwerken van verse wijngaardslakken

Verwerken van verse wijngaardslakken

  • Frans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2001

Ingrediënten


Levende wijngaardslakken * groenten voor court-bouillon : wortel, ui, selder, sjalot, peterseliestelen * kruidentuiltje * droge witte wijn * grof zeezoutDeel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de wijngaardslakken gedurende een week vasten. Ze maken zichzelf leeg en vormen een afsluiting rond de opening van hun huisje. Ze vallen in slaap in afwachting van betere tijden. In deze slaaptoestand worden zij in kokend water gedompeld en hebben dus geen tijd om te lijden en bijgevolg te "slijmen".

Bereidingswijze

Kook vervolgens de slakken gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje in water met grof zeezout. Haal dan de slakken uit hun huisje en trek er het zwarte deel van de staart af. Was ze nog eens goed in veel water. Laat ze dan gedurende 2 uur koken in een goed gekruide court-bouillon met groenten, kruidentuiltje en witte wijn. Haal het kruidentuiltje uit de bouillon en doe ze met de bouillon in weckglazen zodat ze juist onderstaan. Maak ze in op de gewone manier.
Bij direct verwerken : Laat ze afkoelen in de court-bouillon. Schep ze uit het vocht met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet. De court-bouillon kunt u dan gebruiken voor saus of soep.

Serveertip

Werk verder af volgens het gekozen recept.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top