1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Russische rijst pastei met gerookte forel

Russische rijst pastei met gerookte forel

  • Russisch, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2001

Ingrediënten


250 gr. bloem150 gr. rijst125 gr & 50 gr. boter4 gerookte forelfilets3 eieren2 eetl. water2 vleestomaten1 ei1 ui1 pakje dille. verszout en peper naar smaak



Een vispastei, die je zowel koud als warm kunt eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bloem, de in blokjes gesneden koude boter en het zout en een kom en meng snel tot een kruimelig deeg.
Meng er net genoeg water door tot het een samenhangende bal vormt. (dat gaat het snelst en het makkelijkst in de foodprocessor; laat de machine niet langer dan 10 seconden draaien).
Laat het in plastic folie verpakte deeg 30 minuten staan in de koelkast.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgend de aanwijzigen op het pak.Snipper de ui.Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes in blokjes.Verhit de boter in een koekepan en laat de ui glazig fruiten.Schep de gefruitte ui, de dille, driekwart van het losgeklopte ei, de grof gehakte hardgekookte eieren, de blokjes tomaat en wat zout en peper door de rijst.Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed de ingevette cakevorm met driekwart van het dun uitgerolde deeg.Druk het deeg in de naden van de vorm goed aan en snij het overhangende deeg af (restjes bewaren).
Vul de vorm met de helft van het rijstmengsel en leg er de forelfilets op.Dek af met het resterende rijstmengsel en druk de vulling goed aan.Vouw de deegranden over de vulling en bestrijk ze met water.Rol het resterende deeg uit, snij er een deksel uit en dek hiermee de vulling af.Druk de deegranden stevig op elkaar.
Maak op twee plaatsen met een appelboor een schoorsteentje in het deegdeksel om de stoom tijdens het bakken te laten onstnappen.
Garneer met de uitgerolde deegresten, bestrijk met ei en zet de pastei circa 45 minuten in de oven.

Serveertip

Serveer warm als hoofdgerecht met sla of koud of lauwwarm als voorgerecht.Prijatnovo appetita!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top