Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Rakott Krumpli

Rakott Krumpli

Door: vlindertje

  • Hongaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2001

Ingrediënten 1 personen


400 g aardappelen
100 g Gyulai Kolbasz (hongaarse salami)
50 g geraspte kaas
25 g boter
3 eieren
1 dl creme fraiche


Verder heb je nodig


Oven
Ovenschaal


Feestelijk Hongaars Gerecht "Gestapelde Aardappelen" voor 2 dagen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil gaar in ruim water. Trek de schil eraf en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze

Vet een Ovenschaal royaal in met boter en leg daarin een laag aardappelschijfjes, bedek die met een laag worstplakjes en verdeel daarop plakjes ei. Herhaal dit stapeltje nog twee keer. De bovenste laag moet uit aardappelen bestaan. Verdeel daarover de creme fraiche en bestrooi die met geraspte kaas. Laat de schotel door en door heet en goudbruin worden in 45-50 min. in het van een voorverwarmde hete oven. (180 graden celsius.)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top