Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexico

Mexico

Door: ole_van_schelven

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-07-2001

Ingrediënten 4 personen


Grote rijpe avacado, 1 1/2 eetlepel citroensap, 1 kleine ui, 1 kleine tomaat, 2-3 snufjes zout, 1 1/2 eetlepel mayonaise, mespuntje knoflookpoeder, crackers.


Verder heb je nodig


Keukenmesje, schaal, eetlepel, vork, pollepel.

Dit is een 2**-recept.

De pit van de avocado kun je vewaren om er een plant uit te kweken. Zet de pit, gesteund door 2 tandenstokers half onder water op een lichte plaats. Na 2 weken komen er wortels aan en weer 2 weken later krijg je een stam en bladeren.


Guacamole avocado-salade. De Mexicanen zijn dol op deze bijzondere Avocado - salade. Avocado's zou je ook "krokodil-peren kunnen noemen, omdat de schil net zo leerachtig, taai en groen is, als de huid van een krokodil. Van binnen heeft de avocado heerlijk zacht vruchtvlees met een grote pit in het midden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je vrucht koopt, druk er dan voorzichtig met je hand op, om te voelen of hij zacht is.




Avocado;s worden bij kamertemperaruur binnen 2 tot 3 dagen zacht.

Bereidingswijze

De avocado doormidden snijden en de pit er uithalen. Het vruchtvleesuit de harde schil lepelen. Het avocadovlees in de schaal leggen en het citroensap er overheen sprenkelen. Met een vork druk je de avocado fijn in het citroensap. De ui schillen en in kleine stukjes hakken. Daarna snij je de tomaat in kleine blokjes en samen met het zout, de knoflookpoeder doe je ze bij de avocado. Dan roer je alles tot een zachte gelijkmatige brij. Doe de ui-snippers erbij en vermeng alles goed.

Serveertip

De Guacamole serveren met crackers of chips. Je kunt de brij ook als broodbeleg gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ole_van_schelven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top