Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stroopwafels

Stroopwafels

Door: tjencka

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2001

Ingrediënten


Voor de wafels: 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram gist, een beetje lauwe melk, 1 ei.

Voor de vulling: 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, 1 theelepel kaneelpoeder.


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van de wafelingredienten een beslag. Laat u daarbij niet misleiden door het woord 'beslag`, want het wordt een vrij stevige massa die u met de handen door elkaar zult moeten kneden.
Laat het deeg 3 kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plek.

Bereidingswijze

Het geheim van de stroopwafel valt in twee delen uiteen. De ene helft van het geheim is, dat u de wafels alleen warm kunt verwerken; anders breken ze. De andere helft is dat door de stroop boter en suiker moeten worden gewerkt, waardoor de stroop nog stijver en nog kleveriger wordt. Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.

Kneed het deeg opnieuw en verdeel het vervolgens in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
Bereid dan de vulling: Verwarm de stroop en meng er de andere ingredienten door.
Leg een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
Til de wafel met een mes uit het ijzer en snijd hem open als hij nog warm is (wacht u te lang, dan zal de wafel breken).
Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft erop. Om te voorkomen dat u niet snel genoeg bent om de wafels open te snijden, kunt u het bakken en opensnijden het beste met z'n tweeen doen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjencka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top