Pudding met kippevel

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2001

~Uit een boekje van de leesleeuw~

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*Griesmeel.*suiker.*melk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Veel recepten zijn nieuw, maar je hebt ze ook van heel lang geleden.Hoe oud zou het recept van oliebollen wel niet zijn? Of van erwtensoep?

Voorbereiding

Hoeveel oliebollen zouden er in nederland al niet zijn gegeten?Vast meer dan een miljoen.Het recept voor griesmeelpudding is ook niet van gisteren. Griesmeel is gemalen tarwe, en het is een wonder dat je met zoiets eenvoudigs en wat suiker en melk zo gemakkelijk zoiets lekkers kunt maken.

Bereidingswijze

Griesmeelpudding is te koop in kleine pakjes kant en klaar en er bestaan ook grote pakken van 500 gram nog niet helemaal klaar. Dat is genoeg voor een hele emmer pudding en ook goedkoper en eigenlijk het leukste omdat je het zelf nog af moet maken.Je weegt voor een grote pudding 100 gram gries af en mengt daar 75 gram suiker door.Een liter koude melk in een pan gieten, er een vanillestokje indoen en aan de kook brengen.Het gas laag zetten,zodat de melk nog net in beweging blijft en het griesmeel met de suiker erdoor mengen.Blijven roeren met een houten lepel.Vanzelf wordt het dik.Na drie minuten doe he het gas uit en haal je het vanillestokje eruit. Dan giet je het in een puddingvorm die je met koud water hebt uitgespoeld.Af laten kolen en opeten met rode vruchten.Maar deze pudding is ook heel lekker als je hem wat dunner en warm opeet, zeker in de winter.

Serveertip

Sommige kinderen zeggen dat griesmeelpudding aan kippevel doet denken. Daar zouden ze best een beetje gelijk in kunnen hebben.

Laatste reacties

mariannepetit avatar
mariannepetit 22-09-2001

leuk zeg gr -xxx- dijonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten