Het raadseltaartje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*2 appelen van het soort Granny Smith.*1 citroen.*blikje tonijn.*oude kaas.*Maisolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het komt niet vaak voor dat je iets te eten krijgt en daar moeilijk een naam voor kunt bedenken.Soep lijkt altijd op soep en gebakken aardappelen verwar je zelden met komkommersla.In een taartje zit nooit peper en omdat er ook altijd iets aan zit wat gebakken is zeggen sommige mensen er ook wel gebakje tegen.Het is ook altijd zoet.Maar wat moet je met een taartje waar nooit peper in zit, maar dat ook niet zoet is,maar wel gebakken.Het is echt een raadseltaartje.

Bereidingswijze

Aan het werk! De appelen moeten geschild worden en overdwars in plakken en 3/4 cm dik snijden.Van elke appel,de vier middelste plakken bewaren en de rest opeten.Een citroen uitpersen in een diep bord en de plakken appel,nadat de klokhuisresten verwijderd zijn, een kort bad daarin geven.Dat smaakt niet slecht en ze worden nooit meer bruin. De bodem van een vuurvaste schaal heel licht invetten met maisolie.Vier plakken appel erin leggen en op elk daarvan een halve eetlepel tonijn leggen.Dat is vis en die komt uit een italiaans blikje waar je eerst de olijfolie van weggegoten hebt.De resterende vier plakken appel leg je er steeds als een deksel bovenop.Zie je het voor je? Op elke appeldeksel gaat ten slotte een kleine,dikke plak kaas.De schaal gaat een beetje bovenin de oven en blijft daar met 200 graden zo'n tien minuten in.Schep daarna de gabakjes elk op een bordje en laat iedereen aan tafel er een eigen gekke naam aan geven.

Serveertip

Uit een boekje van de leesleeuw!!!

Laatste reacties

mariannepetit avatar
mariannepetit 22-09-2001

gr dijonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten