Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zeven lagen salade

Zeven lagen salade

Door: biimje

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2001

Ingrediënten 4 personen


- Zak met sla (ijsbergsla, gemengde sla, gewone sla, kijk maar)

- 3 grote of 6 kleine bosuitjes (als er geen bosuitjes zijn, mag klein
gesneden
prei ook hoor)

- 1 rode of gele of groene paprika (samen met de bosuitjes is dit 1 laag)

- 1 zak wortelsalade (mag je ook zelf raspen)

- 1 zak diepvries doperwten

- 1 zakje geraspte oude kaas

- mager rookspek in reepjes of dobbelsteentjes.

Voor de saus:

- 4 eetlepels magere yoghurt

- 4 eetlepels mayonaise

- 2 a 3 schepjes suiker (theelepels dus J)

- Peper en zout (doe maar wat)

- dille (vers/diepvries/zakje maakt niet uit, kijk zelf maar) en de
hoeveelheid
is denk ik rond de 2 a 3 eetlepels (ik doe ook maar wat



Lekkere salade

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de sla, snijd de bosuitjes in ringetjes, snij de paprika in kleine
blokjes,
bak het rookspek uit en laat uitlekken op keukenpapier!

Pak een grote schaal (doorzichtig is het leukst, zie je de laagjes goed)

Gooi alles voor de saus in een kommetje en lekker roeren.

Doe in de kom: eerst de sla, dan de gesneden bosuitjes gemengd met de
paprika,
daarop de wortelsalade, daarop de nog bevroren doperwten, giet daar overheen
de
saus goed verdeeld, dan de geraspte kaas erover, en als laatste de
uitgebakken
spekjes. (ff snel tellen, ... ja ik heb 7 lagen nu hihihih)

(zorg dat elk laagje geheel bedekt is met de volgende laag)

Als je het dan een nachtje in de koelkast zet is het het lekkerst, maar
meteen
opeten kan natuurlijk ook, mocht je je niet kunnen bedwingen!!!

Soms wissel ik ook wel eens de laag van de bosuitjes af voor andere rauwkost
(komkommer ofzo, kijk maar



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van biimje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top