1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasterrine

Kaasterrine

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-07-2001

Ingrediënten


Wachttijd ca. 2 uur5 blaadjes witte gelatine300 gr. mosterdkaas300 gr. belegen kaas3 bosuitjes2 eetl. zoetzure paprikareepjes2 eetl. sinaasappelsap2 bakjes a 300 gr. selderiesalade150 gr. creme fraiche2-3 eetl. fijngehakte peterselieversgemalen peper, zout75 gr. veldsla



Lekker feestelijk gerecht, ook te gebruiken bij een picknick!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.Snijd intussen de kaas in kleine stukjes, de bosuitjes in ringetjes en de paprikareepjes in kleine stukjes.Verwarm het sinaasappelsap n een steelpan op zacht vuur.Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze, van het vuur af, al roerende op in het warme vocht.

Bereidingswijze

Roer in een kom de selderijsalade met de creme fraiche en het gelatinemengsel door elkaar.Schep de stukjes kaas met de bosuiringetjes, de paprika en de peterselie erdoor.Voeg peper en zout naar smaak toe.Bekleed een cakevorm (inhoud ca 1 liter) met huishoudfolie en schep het kaassalademengsel erin.Laat de terrine in de koelkast in ca 2 uur opstijven.

Serveertip

Keer de terrine om op eenplatte schaal en garneer met toefjes veldsla.Snijd er voorzichtig, met een zeer scherp mes, een paar plakken af.Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top