1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. ZOmers lunchgerecht

ZOmers lunchgerecht

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2001

Ingrediënten 4 personen


*8 sneetjes witbrood (casino),
*24 plakjes kaas (3 per sneetje)
*kwart komkommer in dunne plakjes
*olie
*3tomaten
*2 grote uien
*2 teentjes knoflook
*Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, oregano)
*scheutje tomatenketchup
*peper zout


Verder heb je nodig


Broodrooster


Zomers lunchgerecht met een Italiaans tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommer in dunne plakjes snijden.
Uien schillen, halveren en in plakjes snijden.
Tomaten in 4 partjes snijden, het "natte" deel met de zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie (2 e.l.) in de koekepan. Als de olie heet is, de ui toevoegen en omscheppend goudgeel bakken. Ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin roosteren. Op elk bord 2 sneetjes leggen en als ze nog heet zijn met kaas beleggen. Daar boven op worden de plakjes komkommer gelegd.
Als de ui goudgeel is, de tomaat toevoegen met de Italiaanse kruiden. Knoflook uit de knijper toevoegen. Goed door elkaar scheppen. Een scheutje tomatenketchup toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel het mengsel over de sneetjes brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top