Ierland

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2001

Broonie. De Ierse gembercake wordt met havervlokken gebakken. Haver groeit goed in het koude en zeer vochtige klimaat van Ierland. De gemberplant komt echter uit India en de gember is afkomstig uit de wortels van deze plant. De gember geeft de bijzondere smaak aan de Broonie, die heerlijk is bij thee, koffie en koude melk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 tot 2 theelepels boter, 2 kopjes meel, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 3/4 theelepel zout, 125 gram zachte boter, 1/2 kopje suiker, 3 eieren, 1 kopje suikersiroop, 1/2 kopje havervlokken, 1/2 kopje heet water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm, kopje, theelepeltje, meel(zeef) keukenpapier, schaal, pollepel.

Dit is een *** recept.

Voorbereiding

De oven op 180 graden voorverwarmen. De cakevorm met 1 of 2 theelepels boter insmeren.

Bereidingswijze

Het meel, het bakpoeder, de kaneel, het gemberpoeder en het zout samen boven een groot stuk keukenpapier zeven. De boter en de suiker in de schaal doen en met de pollepel goed doorroeren. Daar doe je een heel ei en het eigeel van de twee andere eieren bij. Twee eiwitten hebben we niet nodig. Klop het deeg met de pollepel tot het luchtig wordt. Roer de suikersiroop er doorheen. Dan doe je er de gezeefde droge ingredienten en de havervlokken bij. Daarna giet je, terwijl je voortdurend goed blijft roeren, het hete water bij het mengsel. De ingevette cakevorm met het beslag vullen. De gembercake ongeveer 50 minuten laten bakken. Met een tandenstoker of satepen controleer je of de cake gaar is.

Serveertip

De cake in plakken snijden en warm serveren

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 30-07-2021

wat zou in dit recept een kopje zijn.....? Een cup? Een koffiekopje?

europa-recepten avatar
europa-recepten 29-10-2002

Prachtig recept Jan, ik heb het dan ook meegenomen naar mijn favorieten! Groet van Berti

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten