Afrikaanse Pindasoep

  • Afrikaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel plantaardige olie -
1 geperste knoflookteen -
1 blikje tomatenpuree -
2/3 kopje cremige pindakaas -
snufje cayenne peper -
4 kopjes kippenbouillon (met een laag zoutgehalte.)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


In een steelpan op middelmatigvuur verhit je de olie (niet rokend) en bak je de knoflook, al roerende tot het goudkleurig is. (duurt ongeveer 1 minuut)
Haal de pan van het vuur,
Voeg de tomatenpuree, pindakaascayenne, en een half kopje van de bouillon toe en roer dit door elkaar tot je een gladde prut krijgt.
Al roerende voeg je de overige bouillon toe.
Afgedekt, onder af en toe roeren verwarm je het geheel nog 10 minuten (niet koken.)

Serveertip

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten