Ongekookte Bessenjam

  • Internationaal, Ontbijt
  • 0-10 min.

Aparte bereidingwijze

Deel dit recept

Ingrediënten
200g rode bessen-200g zwarte bessen-200g witte bessen-600g witte basterdsuiker-5eetlepels zuivere alcohol
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Mixer met mengbeker-jampotten-cellofaanpapier

Bereidingswijze

Pureer de bessen door een zeef en roer er de suiker door.Net zolang blijven mixen tot de suiker volledig is opgelost en de massa dik begint te worden.In de jampotten doen en ze afdekken met een doek.12uur laten staan.

Serveertip

cellofaanpapier in rondjes knippen en ze in de alcohol drenken en ze op de jam leggen.Potten daarna meteen afsluiten.Bewaren op een koele donkere plaats.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cat778 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten