Thaise kokoscurry

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2001

Een pikant gerecht met groene of rode curry, je kan het met vis, kip, scampi,tofu of andere dingen serveren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de curry: 1 blik kokosmelk, groene of rode currypasta, een sjalotje, paprika, baby-maiskolfjes, ev.nog andere groenten. Vis(witte, stevige), tofu, scampi, kip(filet)
Thaische rijst
Vissaus, verse koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een wok voor de kokoscurry, een kookpot voor de rijst.

Voorbereiding

Snij de ui, was en snij de andere groenten. Maak de vis schoon, of verwijder het vet van de kippenfilet

Bereidingswijze

Laat de groenten in de wok stoven, doe er de currypasta bij(let wel op dat je het niet te pikant maakt, je proeft nog niet onmiddellijk of het pikant is), laat het wat sudderen en doe er wat vissaus bij.
Zet ondertussen de rijst op. Giet nu de kokosmelk in de wok en laat het geheel koken.
Als het goed kookt, doe er dan de vis, kip, scampi, of.. bij zodat het in de saus gaar wordt. (Als je tofu gebruikt, snij deze dan eerst in blokjes en frituur ze)

Serveertip

Versier de borden door op de kokoscurry verse koriander te leggen( niet zuinig zijn!!!)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

willight avatar
willight 23-07-2013

Ik denk we gaan een curry maken.....jammer maar weer een recept met pasta uit een pot zonder enige andere verse toevoeging. Dit is GEEN Thai recept!!! Dit is de gebruiksaanwijzing volgen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten