Thaise kokoscurry
- Thais, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een pikant gerecht met groene of rode curry, je kan het met vis, kip, scampi,tofu of andere dingen serveren
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de curry: 1 blik kokosmelk, groene of rode currypasta, een sjalotje, paprika, baby-maiskolfjes, ev.nog andere groenten. Vis(witte, stevige), tofu, scampi, kip(filet)Thaische rijst
Vissaus, verse koriander
Benodigdheden
Een wok voor de kokoscurry, een kookpot voor de rijst.Voorbereiding
Snij de ui, was en snij de andere groenten. Maak de vis schoon, of verwijder het vet van de kippenfilet
Bereidingswijze
Laat de groenten in de wok stoven, doe er de currypasta bij(let wel op dat je het niet te pikant maakt, je proeft nog niet onmiddellijk of het pikant is), laat het wat sudderen en doe er wat vissaus bij.
Zet ondertussen de rijst op. Giet nu de kokosmelk in de wok en laat het geheel koken.
Als het goed kookt, doe er dan de vis, kip, scampi, of.. bij zodat het in de saus gaar wordt. (Als je tofu gebruikt, snij deze dan eerst in blokjes en frituur ze)
Serveertip
Versier de borden door op de kokoscurry verse koriander te leggen( niet zuinig zijn!!!)