1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise kokoscurry

Thaise kokoscurry

Door: daphnedaems

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor de curry: 1 blik kokosmelk, groene of rode currypasta, een sjalotje, paprika, baby-maiskolfjes, ev.nog andere groenten. Vis(witte, stevige), tofu, scampi, kip(filet)
Thaische rijst
Vissaus, verse koriander


Verder heb je nodig


Een wok voor de kokoscurry, een kookpot voor de rijst.

Thaise kokoscurry
Thaise kokoscurry

Een pikant gerecht met groene of rode curry, je kan het met vis, kip, scampi,tofu of andere dingen serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui, was en snij de andere groenten. Maak de vis schoon, of verwijder het vet van de kippenfilet

Bereidingswijze

Laat de groenten in de wok stoven, doe er de currypasta bij(let wel op dat je het niet te pikant maakt, je proeft nog niet onmiddellijk of het pikant is), laat het wat sudderen en doe er wat vissaus bij.
Zet ondertussen de rijst op. Giet nu de kokosmelk in de wok en laat het geheel koken.
Als het goed kookt, doe er dan de vis, kip, scampi, of.. bij zodat het in de saus gaar wordt. (Als je tofu gebruikt, snij deze dan eerst in blokjes en frituur ze)

Serveertip

Versier de borden door op de kokoscurry verse koriander te leggen( niet zuinig zijn!!!)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daphnedaems
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top