Koude groenten in mosterdazijn

  • Regionaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Een Tilburgs recept uit het boekje 'Wat de pot schaft - De geschiedenis van de dagelijkse maaltijd'.

Deel dit recept

Ingrediënten
hoeveelheid naar eigen keuze van stukjes bloemkool-worteltjes-peultjes-doperwten-tuinbonen-sperziebonen-uitjes-augurken-bleekselderij-paprika's, 1 l azijn, 2 Spaanse pepertjes, 10 g kurkuma, 10 g gemberpoeder, 0,5 dl gembersiroop, 10 g zout, mosterdpoeder naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen potjes

Voorbereiding

De groenten schoonmaken en in stukjes verdelen.
Probeer de groenten op min of meer gelijke grootte te houden.

Bereidingswijze

De azijn met de gesplitste Spaanse pepertjes aan de kook brengen. Neem een beetje van de azijn en roer deze in een kommetje met de kurkuma, gemberpoeder, mosterdpoeder, gembersiroop en zout. Het papje even met de azijn mee laten koken. Nu even proeven of de smaak goed is.
De groenten naar hardheid en stevigheid in water en zout blancheren totdat de groenten knapperig gaar zijn. In ijskoud water laten 'schrikken'.
De knapperige groenten in een vergiet uit laten druppelen en vervolgens tussen een keukendoek drogen.
De glazen potjes staan al goed schoongemaakt gereed. Verdeel de groenten over de potjes. Giet er de mosterdazijn op.
De potjes afsluiten of afdekken met plastic folie.
In de koelkast bewaren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zuurtjes avatar
zuurtjes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten