mijn eigen gehaktballen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-07-2001
Volgens mijn vriend de lekkerste ballen van NL, volgens mij gewoon een goed recept. Niks meer & niks minder!
Ingrediënten 3 personen
* 500 gram rundergehakt * 1 niet te klein ei * paneermeel of vermalen beschuitjes * peper en zout * chilisaus * ketjap ** boter om in te bakkenVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 461,91 kcal |
Koolhydraten | 6,86 g |
Eiwitten | 33,99 g |
Vetten | 33,13 g |
Benodigdheden
Twee handen en een kom. En een braadpan.Bereidingswijze
Meng alle ingredienten door het gehakt. Voeg een flinke scheut chilisaus toe, van die saus die je eigenlijk bij (Vietnamese) loempia's of kip eet. Niet teveel sojasaus, gewoon een beetje. Het paneermeel moet deze enorme toevloed van vocht een beetje ondervangen, anders krijg je kleffe ballen. Draai er 6 grote ballen van, of allemaal kleintjes als je een feestje gaat geven. Braad de ballen aan in boter (iemand die ik ken doet het met EEN HEEL pakje, maar dat gaat te ver, wees alleen niet te zuinig). Als de ballen zijn aangebraden, laat je ze verder sudderen onder een deksel dat half op de pan ligt, voeg af en toe een scheutje water toe als het allemaal te hard gaat.
Serveertip
Lekker met stamppotten, uiteraard. En bij aardappelen en groenten gewoon nog herkenbaar als zodanig. Maar ook koud op brood.
Laatste reacties
Heb je recept geprint, lijkt me lekker en een keer wat anders, bedankt. Groeten, Harry
ziet er heerlijk uit vindt alleen het recept wat onduidelijk hoeveel ketjap, parneermeel en welke ketjap? In de werkwijze staat soja maar dit staat toch niet bij de ingredienten. misschien lees ik het verkeerd hoor maar ik heb maar wat gedaan en staan vanavond op het menu.
ziet er heerlijk uit vindt alleen het recept wat onduidelijk hoeveel ketjap, parneermeel en welke ketjap? In de werkwijze staat soja maar dit staat toch niet bij de ingredienten. misschien lees ik het verkeerd hoor maar ik heb maar wat gedaan en staan vanavond op het menu.
heel lekker!!
Lekker .. wel met Sriracha hete chili saus (niet te veel), maar een aanrader!
die ballen maak ik vaker bedank hoor
ik heb ze ook gemaakt je kom nog te weten hoe je waren groetje
Heerlijk was het, zo klaar en toch simpel! We hebben gesmuld van deze ballen samen met andijviestamp. Bedankt voor dit recept! Groetjes, Dido
Ik heb ze vanavond eindelijk uitgeprobeerd en je vriend heeft gelijk hoor: de lekkerste gehaktballen van NL!! Je krijgt van mij 5 sterren! Bedankt voor het recept. Groetjes, Monique
Hoi-Hoi; Lieve: Jozianne!! ZE staan, OP mijn: FAVORIETE:Recepten; meis!! Lijkt mij, wel:WAT BEDANKT, Lieve; Joos!! Ik; Ga t: Eerdaags:Pro beren; voor, &: IN mijn: UPPIE!!!! Lieve:Gr: Els!!..OOK, van; VZ, tevens.:-) BYE meis,& t.z: Graag, weer 1-s!!??.