mijn eigen gehaktballen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2001
  • mijn eigen gehaktballen

    Mijn eigen gehaktballen

    Mijn eigen gehaktballen

Volgens mijn vriend de lekkerste ballen van NL, volgens mij gewoon een goed recept. Niks meer & niks minder!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
* 500 gram rundergehakt * 1 niet te klein ei * paneermeel of vermalen beschuitjes * peper en zout * chilisaus * ketjap ** boter om in te bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 461,91 kcal
Koolhydraten 6,86 g
Eiwitten 33,99 g
Vetten 33,13 g
Benodigdheden
Twee handen en een kom. En een braadpan.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten door het gehakt. Voeg een flinke scheut chilisaus toe, van die saus die je eigenlijk bij (Vietnamese) loempia's of kip eet. Niet teveel sojasaus, gewoon een beetje. Het paneermeel moet deze enorme toevloed van vocht een beetje ondervangen, anders krijg je kleffe ballen. Draai er 6 grote ballen van, of allemaal kleintjes als je een feestje gaat geven. Braad de ballen aan in boter (iemand die ik ken doet het met EEN HEEL pakje, maar dat gaat te ver, wees alleen niet te zuinig). Als de ballen zijn aangebraden, laat je ze verder sudderen onder een deksel dat half op de pan ligt, voeg af en toe een scheutje water toe als het allemaal te hard gaat.

Serveertip

Lekker met stamppotten, uiteraard. En bij aardappelen en groenten gewoon nog herkenbaar als zodanig. Maar ook koud op brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Harry66 avatar
Harry66 04-06-2013

Heb je recept geprint, lijkt me lekker en een keer wat anders, bedankt. Groeten, Harry

willemina72 avatar
willemina72 20-11-2012

ziet er heerlijk uit vindt alleen het recept wat onduidelijk hoeveel ketjap, parneermeel en welke ketjap? In de werkwijze staat soja maar dit staat toch niet bij de ingredienten. misschien lees ik het verkeerd hoor maar ik heb maar wat gedaan en staan vanavond op het menu.

willemina72 avatar
willemina72 20-11-2012

ziet er heerlijk uit vindt alleen het recept wat onduidelijk hoeveel ketjap, parneermeel en welke ketjap? In de werkwijze staat soja maar dit staat toch niet bij de ingredienten. misschien lees ik het verkeerd hoor maar ik heb maar wat gedaan en staan vanavond op het menu.

elenna avatar
elenna 12-11-2010

heel lekker!!

hcjw avatar
hcjw 01-12-2009

Lekker .. wel met Sriracha hete chili saus (niet te veel), maar een aanrader!

aaltjen1 avatar
aaltjen1 18-02-2009

die ballen maak ik vaker bedank hoor

aaltjen1 avatar
aaltjen1 17-02-2009

ik heb ze ook gemaakt je kom nog te weten hoe je waren groetje

puddinkje avatar
puddinkje 11-11-2003

Heerlijk was het, zo klaar en toch simpel! We hebben gesmuld van deze ballen samen met andijviestamp. Bedankt voor dit recept! Groetjes, Dido

moniqueliedtke avatar
moniqueliedtke 14-03-2003

Ik heb ze vanavond eindelijk uitgeprobeerd en je vriend heeft gelijk hoor: de lekkerste gehaktballen van NL!! Je krijgt van mij 5 sterren! Bedankt voor het recept. Groetjes, Monique

zmecyu29 avatar
zmecyu29 07-07-2002

Hoi-Hoi; Lieve: Jozianne!! ZE staan, OP mijn: FAVORIETE:Recepten; meis!! Lijkt mij, wel:WAT BEDANKT, Lieve; Joos!! Ik; Ga t: Eerdaags:Pro beren; voor, &: IN mijn: UPPIE!!!! Lieve:Gr: Els!!..OOK, van; VZ, tevens.:-) BYE meis,& t.z: Graag, weer 1-s!!??.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten