Geitenkaassalade met mosterd-sinaasappel-honingdressing

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2001

Een goed gevulde maaltijdsalade met verse geitenkaas uit de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 200 gram gemengde rode en groene slasoorten (bijv. veldsla, eikebladsla, kropsla
* 200 gram zachte geitenkaas (bettine blanc)
* 150 gram dikgesneden bakbacon
* stukje bakboter
* 50 gram walnoten
* 1 granny smith
* 1 wit af te bakken stokbrood
* 3 eetlepels honing
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 eetlepel balsamicoazijn
* sap van 1 sinaasappel
* 2 theelepels grove mosterd
* versgemalen zwarte peper
* 1 theelepel thijm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* oven
* koekenpan
* mes
* dunschiller (voor de appel)
* snijplank
* slaschaal

Voorbereiding

* bak het stokbrood zoals aangegeven op de verpakking, maar net 2 minuutjes korter
* bak de bakbacon in de boter totdat het mooi roodbruin en lekker knapperig is en laat het vet er uitlekken.
* schil de appel en snijdt hem in dunne plakjes.
* maak van de geitenkaas 10 stukjes van gelijke grootte

Bereidingswijze

* snijdt het stokbrood in plakjes
* beleg per persoon 5 stukjes brood met een plakje appel, een stukje geitenkaas, een theelepeltje honing en een snufje thijm
* leg de broodjes gedurende 4 minuten in de oven (180 graden)
* scheur de sla en leg het op een bord
* strooi de walnoten en de rest van de appel over de salade
* drapeer de bacon over de salade
* dressing: meng de olijfolie met de azijn, de sinaasappelsap, de mosterd, de peper en een eetlepel honing
* sprenkel de dressing over de salade
* leg de broodjes met geitenkaas op de salade
* sprenkel nog wat pure honing over het geheel en strooi er de laatste thijm over heen

Serveertip

* altijd lekker met een glaasje koele witte wijn!

Laatste reacties

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 07-07-2001

ziet er lekker uit, de bakbacon zal wel een lekker accentje geven.... Ik neem je recept mee, dank je wel. Ik ga zo ook eens op je pagina kijken. Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten