1. Home
  2. Recepten
  3. Pate

Pate

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2001

Ingrediënten


2 uien500 gr. kalfslever2 eetl.groene peperkorrels (pot of blik)500 gr. kalfsgehakt500 gr. rundergehakt1 eetl. Provencaalse kruiden2 tenen knoflook2 theel. zout1 dl. rode wijn200 gr. ontbijtspek, dungesneden3 laurierbladen



Van deze makkelijk en snel te maken pate kunnen 12 plakken worden gesneden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.Snipper de gepelde uien.Maal de lever fijn met behulp van de keukenmachineDoe de peperkorrels in een theezeefje en spoel ze af.Meng het kalfsgehakt, rundergehakt, de lever, provencaalse kruiden, gesnipperde uien, peperkorrels en knoflook uit de knijper, het zout en de rode wijn goed door elkaar.Dit gaat het makkelijkst met natgemaakte handen.

Bereidingswijze

Bedek de bodem en zijkanten van een cakevorm of patepot met lapjes spek.Vul de vorm met het gehaktmengsel en druk het goed aan.Bedek de bovenkant met spek en leg de drie laurierbladen erop.Dek de vorm toe met een deksel of een stuk aluminiumfolie, waarin met een vork een paar gaatjes zijn geprikt.Laat de pate in de oven in ca. anderhalf uur gaar worden.Prik met een satepen in het vlees om te checken of het gaar is.Leg dan een plankje met een gewicht (bijv. een vol conservenblik) op de pate en laat hem afkoelen.Verwijder het gewicht.Zet de afgedekte pate nog een nacht in de koelkast om op smaak te komen.

Serveertip

Leuk om mee te nemen met een picknick. Snijd het dan van te voren in plakken, die je in zilverfolie verpakt.Het smaakt natuurlijk thuis ook heel erg lekker!Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top