Roergebakken Shoarma Met Rijst
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-07-2001
Roergebakken shoarma met rijst, prei en champignons. Lekker hoofdgerecht zonder sausje. Snel klaar en gezond dus.
Ingrediënten 2 personen
- 150 gram zilvervliestrijst
- 250 gram shoarmavlees
- 1 sjalotje
- 250 gram champignons
- 1 prei
- 2 el. olijfolie
- 1 el. shoarmakruiden
- zout en peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 625,93 kcal |
Koolhydraten | 66,24 g |
Eiwitten | 36,38 g |
Vetten | 22,18 g |
Voorbereiding
- Snipper het sjalotje
- Snijd de champignons in plakjes
- Snijd de prei in ringen
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak hierin de shoarma in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Schep de shoarma uit de wok en verhit opnieuw de rest van de olie in de wok. Fruit het sjalotje circa 3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak deze circa 5 minuten mee. Voeg tenslotte de shoarma, de prei, shoarmakruiden en zout en peper naar smaak toe en roerbak nog enkele minuten. Verdeel de rijst en de shoarma over de borden.
Serveertip
Kan eventueel met knoflooksaus maar ik ook zonder heel erg lekker.
Laatste reacties
Gister geprobeerd, erg lekker! Heb hem bij mijn favorieten gezet.