Tiramisu van chocolade en espresso

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2001

Deze variatie op tiramisu lijkt meer op een taart. Zo uit de diepvries is hij het lekkerst

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr. pure chocolade, 2 1/2 dl. slagroom, 1 theel. kaneelpoeder, 3 eetl. cognac, 2 theel. suiker, 2 dl. sterke expressokoffie, 150 gr. lange vingers. (eventueel wat aardbeien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bekleed een cakevorm (ca. 1 1/2 liter) met vershoudfolie. Breek de chocolade in stukjes doe ze in een pannetje en hang dit pannetje in een grote pan met heet water. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten (au bien marie) of smelt de chocolade in ca. 2 min. op 350 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot heel lauw.

Klop de slagroom met het kaneelpoeder bijna stijf, schep de gesmolten chocolade op de room en spatel beide luchtig door elkaar.

Roer de cognac en de suiker door de koffie. Doop de lange vingers even in de koffie en bekleed de bodem van de vorm ermee. Spatel hierover 1/3 deel van de chocoladeroom. Herhaal deze lagen nog tweemaal.

Dek de vorm losjes af met vershoudfolie en laat het dessert in ca. 2 uur opstijven of in ca. 5 uur bevriezen.

Serveertip

Serveer de tiramisu in plakken en garneer ze met enkele aardbeien

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 05-03-2008

Ik ben gek op Tiramisu (de hele familie trouwens) en dit recept bevat geen rauwe eieren of gelatine (salmonella gevaar voor rauwe eieren en gelatine niet te gebruiken omdat er vegetariers in de familie ziin... Ik neem dus je recept mee. Zodra de gelegenheid komt om dit te proberen zal ik het doen en uiteraard laat ik je weten hoe het smaakte. Dank je wel voor dit recept. Groetjes, Louise

beauad avatar
beauad 02-09-2002

Lijkt me lekker, neem ik mee. Groetjes, Adiet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten