Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. catelaanse pudding met een caramellaagje (crema catalana)

catelaanse pudding met een caramellaagje (crema catalana)

Door: petry

  • Spaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2001

Ingrediënten 4 personen


8 dl. melk, 1 kaneelstokje, gele schil van 1/2 citroen
4 eidooiers, 150 gr. (fijne tafel) suiker, maizena



Dit gerecht lijkt op de franse creme brulee. De Spaanse versie kruid je echter met kaneel en citroen en de Franse met vanille

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 7 dl. van de melk met het kaneelstokje en de citroenschil tot tegen de kook aan en laat alles ca.10 min. zachtjes in de melk trekken.

Klop de eidooiers met 100 gr. suiker dik en schuimig en klop de rest van de melk erdoor.

Zeef de maizena erboven en klop dit door het eimengsel. Klop het eimengsel in een dun straaltje door de melk. Breng het mengsel al kloppend aan de kook en neem de pan, zodra zich de eerste kookbelletjes vormen, van het fornuis. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil.

Schenk de vla in vier lage schaaltjes en laat de vla volledig afkoelen.

Verwarm vlak voor het serveren de grill op de hoogste stand. Strooi de rest van de suiker over de vla en laat de suiker onder de hete grill in 2 min. goudbruin kleuren.

Direct serveren.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petry
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top