meghli

  • Internationaal, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2001

Libanese rijstpudding voor speciale gelegenheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kopje rijst

5 kopjes koud water

1,25 kopje suiker

0,5 theelepel gemalen anijszaad

0,5 theelepel gemalen venkelzaad

0,5 theelepel gemalen karwijzaad

2 theelepels kaneelpoeder

gemalen kokos of geschaafde amandelen (voor garnering, optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soorten rijst die hierbij kunnen worden gebruikt:
Kleefrijst is een langkorrelige rijst die bij het koken erg kleverig wordt.
Gebroken rijst. De naam zegt het al, de korrel is gebroken en daardoor kan het zetmeel tijdens het koken een verbinding aangaan met het kookvocht. Het resultaat is enigszins papperig, deze rijst wordt ook wel paprijst genoemd, en is alleen geschikt voor nagerechten.
Dessertrijst is een rondkorrelige rijstsoort die veel vocht opneemt en smeuog is na het koken; ideaal voor romige desserts. De kooktijd is lang, zo'n 40 min., maar er is ook voorgestoomde dessertrijst met een kooktijd van /- 12 min.


Als je van zoet houdt, kun je de suiker verdubbelen.

Wil je afvallen vervang dan (een deel van)de suiker door zoetstof.
(Op de verpakking daarvan staat welke hoeveelheden overeenkomen met een bepaalde hoeveelheid suiker.)

Zoetstof is vaak ook geschikt voor diabetici (kijk op de verpakking.)

Bereidingswijze

Mix 1 van de kopjes water met de rijst tot een papje. roer de suiker, anijs-, venkel- en karwijzaad en kaneel er doorheen.

Breng de overgebleven kopjes water aan de kook.

Roer hier geleidelijk de rijst mix doorheen.

roer krachtig.

Blijf roeren totdat de mix weer gaat koken.

Zet het vuur lager en laat het geheel even pruttelen.

Blijf voor ongeveer 1 uur af en toe roeren..

Dit doe je totdat het aan de buitenkant van de lepel blijft hangen.

Verdeel de rijstpudding in 8 dessert schaaltjes en zet ze in de koelkast.

Serveertip

Koud serveren.
Garneer met kokos of geschaafde amandelen center>

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten