1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Biersoep

Biersoep

Door: malina

  • Duits, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2001

Ingrediënten 4 personen


1,5 eetlepel bloem
50 g boter
1 liter Bier
1 klein kaneelstokje
suiker naar smaak
2 eierdooiers
0,5 kopje melk
geroosterd brood



Uit grootmoeders wilde jaren (iets wat je je niet kunt en wilt voorstellen.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit boter in de soeppan. Voeg de bloem toe en roer dit flink.
Het bloem/boter mengsel wordt bruinig. (Dit wordt een roux genoemd.)
Zet het vuur lager
Laat niet aanbakken.
Voeg het geleidelijk bier toe. Intussen mix je met een spatel alle klontjes eruit
Voeg het kaneelstokje en de suiker toe.
Breng aan de kook
Mix de eierdooiers erdoor heen.
Zet het vuur zaag totdat het geheel niet meer kookt.
Voeg de melk toe en roer dit door de hete soep.
Roer alles nog eens goed door elkaar

Serveertip

Serveer met geroosterd brood



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van malina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top