1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Tempura : Gefrituurde scampi's en groente in een jasje

Tempura : Gefrituurde scampi's en groente in een jasje

  • Japans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2001

Ingrediënten 4 personen


12 scampi's, gepeld, van darm ontdaan en platgedrukt * 8 stukjes ontvelde wijting of koolvis * 8 kleine broccolibloemen * 8 schijfjes pompoen of wortel * 8 geblancheerde princessebonen * 8 shii-take.Dipsaus : 4dl water * 1dl mirin * 1dl soja * 10g bonitovlokken * 1 gemberwortel * 1 ramenas.Beslag : 2dl water * 1dl bloem * 1 eiTempura is een klassiek Japans frituurgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ingredienten voor de saus (water, mirin, soja, bonitovlokken) aan de kook brengen en zeven. De gemberwortel en de ramenas schillen en raspen. De dipsaus uitgieten in vier schaaltjes en mengen met in totaal 2 eetlepels gember en 4 eetlepels ramenas. De tempurasaus warm opdienen. Het beslag samenstellen. Het ei en het water bij elkaar doen en loskloppen. De bloem door het eimengsel roeren.

Bereidingswijze

Een ruime hoeveelheid olie verhitten tot 170?C. Groenten, vis, paddestoelen en scampi's door het beslag halen en in de olie laten glijden. De ingredienten 30 seconden per kant frituren, zonder dat ze bruin worden.

Serveertip

De tempura op keukenpapier laten uitlekken en meteen serveren met de warme dipsaus met gember en daikon (ramenas).Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top