Okro bravoe met tomtom(okersoep)

  • Surinaams, Soep
  • 60-120 min.

okro bravoe is te vergelijken met de hollandse groentesoep

Deel dit recept

Ingrediënten
100 g zoutvlees,dat u ontzout door goed te spoelen in water, 200 g soepvlees of droge vis, 2 takjes selderij, 1 ui, 10-12 okers, 2 antroea's, 250 g diepvriesspinazie, zout of 2 bouillonblokjes, 1 groene of halfrijpe peper(madame jeanette)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vlees en/of vis met de selderij opzetten, trek hiervan op een laag vuur in 1 1/2 liter water een krachtige bouillon. Snipper het uitje en snijd de okers in ringetjes. Van de antroea's de kroon verwijderen en ze in tweeen of in vieren snijden. Doe alle groenten nu bij de bouillon. Laat de groenten 15 minuten doortrekken en voeg er de spinazie, de bouillonblokjes en de peper aan toe. De peper moet boven in de pan liggen en u moet er goed op letten dat hij niet stuk kookt

Serveertip

Bij deze soep serveert u een tomtom die in dit geval van bananen gemaakt wordt. Dit recept staat ook op mijn pagina.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

spijkerthje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten