Barbecue compleet.

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2001

Verzameling recepten gebruikt voor een avondje bbc.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Makreel in folie.

Kipsate met pindasaus.

Hamburgers en worstjes voor de kids.

Gamba-spiezen.

Groente-spiezen.

Spaanse salade.

Bleekselderij-salade.

Fruitsalade.

Knoflook-tomatenboter.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Makreel in folie.

Kilo makreelfilet uit de diepvries iets laten ontdooien en elke filet doormidden snijden. Marinade maken van: 1 ui in ringen, citroen in schijven, stukje gemberwortel in plakjes, 1 teen geperste knoflook, stukje trassi (garnalenextract), flinke scheut ketjap manis, flinke scheut gembersiroop. De marinade goed door elkaar mengen. De makreelfilet hierin een paar uur marineren (en verder laten ontdooien) in een goed afsluitbare doos in de koelkast. Voor het barbecuen de stukjes makreel inpakken in aluminiumfolie. Eerst folie een beetje invetten met olie, dan de vis erop, wat ui en citroen en een schep vocht van de marinade. 10 Minuten gaartijd op de barbecue.


Kipsate met pindasaus.

Kilo kipfilet uit de diepvries iets laten ontdooien en in blokjes snijden. Zakje satemarinade van Conimex aanmaken met water en olie. Zelf doe ik er nog een flinke scheut ketjap manis bij. Kipblokjes goed door de marinade roeren. Zo in de koelkast zetten tot gebruik op bbc. Net voor bereiden aan houten prikkers rijgen. 15 Min. gaartijd op bbc. Voor recept pindasaus: zie recept op mijn page bij sauzen.


Hamburgers en worstjes voor de kids.

Bereiding wel bekend bij iedereen. Even om en om op de bbc. De lekkerste hamburgers voor de bbc: Doos van Beckers uit de diepvries. Zacht wit broodje, mayo en ketchup erop. Smullen maar.

Bereidingswijze

Gamba-spiezen.

300 gram grote garnalen/gamba's.
Marinade: zie makreel in folie.
Laat de gamba's enkele uren in de marinade in de koelkast staan. Net voor gebruik aan houten prikker rijgen. Gaartijd: 10 min.


Groente-spiezen.

Doosje champignons (heel laten), rode paprika in stukjes van 1 x 1 cm, grote ui ook in stukjes. Marinade maken van 4 el olijfolie, peper uit de molen, oregano en tijm. Groenten overgieten met marinade, uurtje laten trekken. Dan de groenten om en om aan een bbc-pen rijgen. Gaartijd ongeveer 10 minuten.


Spaanse salade.

4 Vleestomaten in blokjes, 1/2 komkommer met schil in blokjes, 2 el fetakaas-blokjes, scheut olijfolie, puddinglepel oregano. Wat knoflookpoeder. Door elkaar mengen en 1/2 uurtje laten staan.

Bleekselderij-salade.

Zie bij salade-recepten op mijn page.


Fruitsalade.

Blikje ananasstukjes, 3 kiwi's in kleine blokjes, 1 granny smith appel in kleine blokjes, een handjevol ontpitte kersen in kwartjes. Door elkaar mengen. Scheutje spa-appel erover en even laten staan. Lekker bij de bbc of als toetje met een bolletje vanilleijs erbij.


Knoflook-tomatenboter.
Recept: zie homepage.


Versgebakken stokbrood erbij.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 22-05-2010

Dat fruit stokjes moet ik hebben voor mijn vegetarische vriend. Groetjes Deon

marssa avatar
marssa 28-01-2003

ik heb mee genomen als favo groetjes van marian

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten