1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. enchilada's met gerookte kip

enchilada's met gerookte kip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2001

Ingrediënten 4 personen


600 g tomaten, 2 eetlepels jalape?opepers, 1 grote ui, 2 eetlepels olie, 100 g spekreepjes, 1/2 kippebouillontablet, 250 g gerookte kipfilet, 100 g zachte geitenkaas (bettine blanc), 1/2 zakje verse koriander, 12 flour tortilla's, 1 bekertje zure room


Verder heb je nodig


Keukenmachine


775 kcal, 41 g eiwit, 36 g vet, 71 g koolhydraten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en in stukken snijden. In keukenmachine tomaten en jalape?opeper pureren. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en spekjes uitbakken. Uit pan halen.
In achtergebleven bakvet ui zachtjes fruiten. Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur 5 minuten bakken. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Saus in diep bord schenken. Kip in dunne reepjes snijden, geitenkaas verkruimelen, koriander grof hakken.
In droge koekenpan tortilla's een voor een om en om bakken. Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen. Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen. Rest van saus erover schenken.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Zure room over enchilada's uitstrijken. Geitenkaas erover strooien. Enchilada's 4 minuten onder hete grill schuiven. Koriander erover strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van siep


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van siep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top