1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Tanzania: Ugali

Tanzania: Ugali

Door: underafricanskies

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2001

Ingrediënten 2 personen


6 dl water, , zout, 250 g wit maismeel** indien niet verkrijgbaar: gebruik geel fijnkorrelig maismeel uit de Turkse winkel)



In Tanzania wordt ugali gegeten met o.a. in olie gefrituurde: rode bonen (maharage), bladeren van zoete aardappel (viazi tamu), pompoen, wilde spinazie (mchicha) met tomaat en gebroken pinda's. En als ze geld hebben met: kip (kuku wa), rund (nyama ya ngombe) en varken (nyama ya nguruwe). Recept uit een boek van Pierre Wind.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met daarin zout naar smaak.Voeg dan, al roerende op een laag vuur, het maismeel toe. Blijven roeren totdat een stevige substantie ontstaat die nog wel kleefbaar is.De ugali is pas gaar als deze in enkele minuten handmatig tot een bolletje gekneed kan worden: blijven je handen schoon, dan is de verhouding water en meel juist. Blijven er resten op achter, dan is de ugali te waterig en moet er maismeel bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van underafricanskies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top