Salade uit de Perigord

  • Frans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2001



"Salade Perigourdine"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Gemengde salade (Romeinse sla, eikenbladsla, krulsla...) * 1 handje kernen van walnoten * 150g spiermagen van eend of gans (gepeld) * 1 ui * 2 grijze sjalotjes * 2 teentjes knoflook * 300g gerookte eendenborst in plakjes gesneden * 4 plakken foie gras * bieslook en peterselie * 3 soeplepels notenolie * 2 soeplepels frambozenazijn * zeezout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schik de schoongemaakte gemengde salade cirkelvormig op een serveerschotel. Hak de ui, sjalotjes en knoflook fijn en leg de mengeling op de salade. Voeg de walnoten toe en vervolgens de azijn, de olie, het zeezout en de peper. De in repen gesneden spiermagen bakken en bij de salade doen. De plakjes eendenborst erover verdelen en de plakken eendenlever in het midden schikken. De fijngesneden bieslook en peterselie ook bij de salade doen.

Serveertip

De salade aan tafel brengen, de foie gras op de borden serveren en de rest van de ingredienten vermengen en naast de foie gras schikken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten