1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagne
  5. Lasagne met zeevruchten

Lasagne met zeevruchten

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pak lasagne (500 g, naar keuze met ei of met spinazie) - ? 300 g zeevruchtencocktail (diepvries) - 150 g gesneden champignons - 1 blik tomaten in stukken (400 g) - 100 g gemalen emmentaler - 1 teentje knoflook - 1 sjalot - 5 eetl. boter - 5 eetl. bloem - 1/2 L melk - tabasco - cayennepeper - nootmuskaat - peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid eerst de saus: laat de boter smelten (niet kleuren), in een ruime kookpan. Doe er de fijngesnipperde sjalot bij en het fijngesnipperde teentje knoflook en laat even stoven. Roer er de bloem onder. Leng al roerend aan; eerst met het blik tomaten, daarna met 1/2 L melk, tot u een smeuige saus bekomt. Voeg de diepgevroren zeevruchtencocktail toe en de champignonschijfjes en laat op een zacht vuur doorwarmen. Werk uw saus af met de helft van de gemalen emmentaler en kruid met enkele druppels tabasco, cayennepeper, nootmuskaat, peper en zout.

Bereidingswijze

Schik in een rechthoekige, vuurvaste schotel (van ? 30 cm lengte) afwisselend een dun laagje saus en plakjes lasagne. Zorg ervoor dat de plakjes lasagne mooi naast elkaar liggen. Begin en eindig met een laagje zeevruchtensaus. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en laat gedurende 35 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 ?C.

Serveertip

TIPS : De lasagne gebruikt in deze bereiding moet u niet voorkoken. Zorg er wel voor dat uw saus niet te dik is, de deegplakjes zullen nog vocht opnemen tijdens het bakken.
? U kunt de lasagne enkele uren op voorhand bereiden. Zo hoeft u hem op het moment zelf enkel nog in de oven te schuiven.
? U kunt de lasagne ook in individuele porties klaarmaken en diepvriezen. In dat geval, de lasagne niet bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top