Spinazie-kaassouffle

  • Nederlands, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2001

Spinazie-kaassouffle, lekker met brood en knoflookboter

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg spinazie, 3 grote eieren, 45 gr. boter, 45 gr. bloem, 1/2 ltr. melk, 200 gr. geraspte oude kaas, peper en zout, 1 tl. kerriepoeder en 1 tl. citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, kom, mixer,ovenschaal en oven

Voorbereiding

spinazie wassen en uitzoeken en met een klein beetje water in grote pan doen.
Ovenschotel van 1 1/2 ltr. invetten met boter.

Bereidingswijze

Spinazie op matig vuur in ongeveer 5 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. In ongeveer 10 minuten gaar koken en daarna in zeef uitdrukken. De spinazie daarna fijnsnijden en in de ovenschaal doen.
De oven voorverwarmen op 175?.
Boven een kom de eieren splitsen: het eigeel bij de spinazie en het eiwit in de kom doen.
In de pan de boter smelten en daarna bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje de melk toevoegen. Blijven roeren totdat de saus gaat binden. Daarna de kaas erdoor roeren en laten smelten. Eerst de dooiers door de spinazie roeren en daarna de kaassaus. Op smaak brengen met de kruiden en het citroensap.
De eiwitten stijf kloppen en luchtig door het spinaziemengsel scheppen.
In het midden van de oven de souffle gaar laten.

Serveertip

Eventueel opdienen met bijvoorbeeld brood met knoflookboter.

Laatste reacties

delianeqvu avatar
delianeqvu 19-04-2002

Een goed recept. Ik had al vaker souffle gemaakt met spinazie of met kaas, maar nog nooit met spinazie en kaas. Een goed idee en ik ga dit recept bij mijn favorieten zetten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten