Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Ethiopische honingwijn

Ethiopische honingwijn

Door: proost_cheers

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2001

Ingrediënten


5,4 kilo honing
50 gram hopkorrels (geperste korrels van gedroogde en gemalen hopbloemen,
vaak te koop in winkels die spullen verkopen voor het brouwen van bier)
3 theelepels supergist
4 theelepels gistvoeding
2 koppen sterke thee
water



Een populaire drank in Ethiopie is Tej. Dit is een soort mede met een
enigszins bittere smaak.recept verkregen via Esther!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een populaire drank in Ethiopie is Tej. Dit is een soort mede met een
enigszins bittere smaak. Bij de bereiding wordt een plant gebruikt die
hetzelfde effect heeft als hop in bier. Met het volgende recept maak ik mijn
eigen Tej. Ik gebruik hopkorrels om de bittere smaak te krijgen. De
Ethiopische Tej wordt gemaakt door een open gisting die vanzelf op gang
komt. Zelf volg ik de techniek waarbij ik begin met een most die steriel is
(door koken) en waaraan ik zelf gist toevoeg. Het resultaat is helderder dan
de echte Ethiopische Tej en de smaak is iets droger. Het is mijn favoriete
wijnrecept.

Bereidingswijze

De honing in kokend water oplossen. Even doorkoken, roeren en schuim eraf
scheppen. De hop in twee of drie liter water aan de kook brengen en een paar
minuten laten pruttelen. Alles in een grote emmer gieten. Twee koppen thee
erbij. Afdekken met een doek. Af laten koelen. Gistvoeding en gist erbij.
Twee keer per dag roeren. Na 6 dagen zeven door een dubbele theedoek.
Aanvullen met gekookt water tot 20 liter. In vat met waterslot erop. Als de
gisting vrijwel gestopt is (s.g. ongeveer 1.002) een keer afhevelen.
Bottelen en nog een paar maanden laten rijpen. Vaak wordt het een
mousserende wijn omdat op het moment van bottelen er nog suikers aanwezig
zijn.

Serveertip

Voor 20 liter Tej.

land : Ethiopie
gerechtsoort : drank

bron : internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van proost_cheers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top