Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kiwi met appel en groene peper

Kiwi met appel en groene peper

Door: watdepotschaft

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2001

Ingrediënten


Voor ongeveer drie potten van 3 dl:8 kiwi's (totaal ongeveer 675 gram), 1 tl groene peperkorrels (uit een potje), 1 tl mosterdzaad, 6 dl helder ongezoet appelsap, 1,5 dl witte wijnazijn, 2 grote knapperige appels (Granny Smith)


Verder heb je nodig


Warme gesteriliseerde potten


Een ongewone combinatie die heel goed smaakt bij kerriegerechten: zoetzuur van stukjes kiwi en appel. Door licht koken in een mild gepeperde siroop blijven de structuur en smaak van de vruchten bewaard.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kiwi's schillen. Elke vrucht in de lengte in vieren snijden en deze parten overdwars in drieen snijden.De peperkorrels in een kleine zeef afspoelen. Peperkorrels en mosterdzaad licht kneuzen. Apart zetten.

Bereidingswijze

Appelsap en wijnazijn in een pan doen en aan de kook brengen. De suiker toevoegen en deze al roerend op een laag vuur volledig laten oplossen. De siroop op een laag vuur in 10-15 minuten iets in laten koken; niet roeren.Intussen de appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden die zo groot zijn als de kiwistukjes.De stukjes appel, de gekneusde peperkorrels en het mosterdzaad bij de siroop in de pan doen. Zacht roeren; de stukjes appel moeten heel blijven.Het mengsel aan de kook brengen en 2 minuten zacht laten koken; af en toe roeren. Kiwi toevoegen en nog 2 minuten koken, of tot de vruchten net zacht zijn als je er met een scherp mesje in prikt.Vruchten en siroop direct in warme, gesteriliseerde potten scheppen. Tot 3 mm onder de rand vullen. De potten afsluiten en etiketteren.Voor gebruik 1 week op een koele, donkere plaats op smaak laten komen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top