1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Andijvie Op Italiaanse Wijze

Andijvie Op Italiaanse Wijze

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 Kilo aard.
500gr.andijvie
150gr. magere spekblokjes
2 uien
100 gr.(blik) champignons
1 rode peper
twee teentjes knoflook
150 gr. belegen kaas
dille,oregano,rozemarijn
rode port (mag wel hoeft niet)
paprika(rood en geel)
zout,peper
nootmuskaat,kruidnagelen.



Andijvie op een andere manier klaargemaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aard. koken met een beetje zout.De uien,de paprika en de champignons met de knoflook fruiten,hierna de spekblokjes toevoegen. 1 theelepel fijngesneden dille en twee theelepels van de andere kruiden toevoegen,en de port.Even laten inkoken,waarna een fijngesneden rode peper kan worden toegevoegd.Geen zout toevoegen,daar er spekblokjes inzitten.a Als de aard. gaar zijn,deze pureren met een stamper,onder toevoeging van een klein beetje kruidnagelpoeder,en hierna de massa van spek en uien e.d toevoegen.Dit doorscheppen met een spatel.Hierna de rauwe ,schoongem.en fijne andijvie erdoorheen mengen en de in fijne blokjes of grof geraspte kaas kan worden toegevoegd.Afmaken met een beetje peperen nootmuskaat naar smaak.Serveren.

Serveertip

Een lekker stukje vlees
zoals doorregen runderlappen of braadworst o
of een lekkere magere kookworst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broodmandje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broodmandje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top