1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hartige tompouces met champignonragout

Hartige tompouces met champignonragout

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor de tompouces:
8 plakjes bladerdeeg.

voor de vulling:
100 gram peultjes.
1 blik champignon-vleesragout.
2 eetlepels droge sherry.
2 eetlepels fijngesneden verse tijm.
en voor de garnering:takjes tijm.


Verder heb je nodig


Extra nodig:1 ingevette bakplaat.


Lekker en het ziet er feestelijk uit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden celcius.
Bladerdeegplakjes op bakplaat leggen en gaatjes inprikken met een vork.
Bakplaat in het midden van de oven schuiven,en het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Plakken bladerdeeg met een scherp mes diagonaal in tweeen snijden.
De peultjes in een pan met ruimkokend water in zo"n 5 minuten beetgaar koken.
Daarna moet je ze afspoelen onder koud water en ze vervolgens goed laten uitlekken.

Bereidingswijze

De ragout verwarmen in een pan,volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Sherry,en de peultjes en tijm erdoor heen roeren.
Helft van de bladerdriehoeken op een schaal leggen en de ragout erover verdelen.
Afdekken met andere helft van de bladerdeeg driehoeken.
Garneren met takjes tijm.

Serveertip

Geef er een lekkere frisse salade bij met eventueel gekookte krieltjes of gebakken krieltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith_van_der_kroft


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith_van_der_kroft
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top