Doperwten-worteltjestaart

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik croissantdeeg, 1 blik doperwten met worteltjes (of diepvries), 3 eieren, 1 dl. melk, 1/2 dl. slagroom, 100 gr. geraspte kaas, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm doorsnee 24 cm.

Voorbereiding

Eventueel een dag van tevoren klaarmaken.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 graden. Het deeg uitspreiden en een ingevette springvorm ermee bekleden. Het overtollige deeg wegsnijden. De uitgelekte doperwten met worteltjes erover verdelen. De eieren met melk loskloppen, de kaas en wat peper en zout naar smaak erdoor roeren. Het mengsel over de groente schenken en de taart ca. 35 minuten in het midden van de oven bakken. Na 20 minuten de oven naar 200 graden terugschakelen. De taart warm serveren. Heb je de taart een dag van tevoren gebakken, dan deze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden warm laten worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten