1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Paling in het Groen

Paling in het Groen

Door: celticwarrior

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2001

Ingrediënten 1 personen


* 1 kg gestroopte paling (aal)
* 75 gr boter
* zout, peper
* een flinke hoeveelheid tuinkruiden, zoals:
zuring, selderijblad, kruizemunt, salie, kervel, citroenmelisse, bonenkruid
* 1/2 ui, gesnipperd
* 4 el azijn
* 25 gr boter
* 25 gr bloem


Verder heb je nodig


- een goed snijdend mes;
- een snijplank;
- een stevige pan;
- een pollepel.


In Belgische kustplaatsjes een lekkernij.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de paling schoonmaken en stropen, voor dunne paling is dat overigens niet nodig. Snijd de paling in stukken van 4-6 cm lengte.
Snij de halve ui in snippers. Smelt de boter in een pan, voeg er zout en peper toe.

Bereidingswijze

Doe alle kruiden en de gesnipperde ui in de pan, leg het deksel erop en temper het vuur. Laat de kruiden een half uur zachtjes stoven.

Breng een halve liter water aan de kook met zout en azijn. Doe de stukken paling in de pan, leg het deksel erop en laat de vis 5-10 min zachtjes stoven. Haal de stukken paling uit de pan en doe ze over in de pan met stoofde kruiden. Laat de stukken paling in de kruiden nog 5-10 min. stoven tot ze gaar zijn.

Meng de boter met de bloem en klop deze 'beure manie' met klontjes tegelijk door het kruidenmengsel zodat een gebonden saus ontstaat.

Serveertip

*Je kunt ook i.p.v boter halvarine of margarine gebruiken. Dit is wel zo minder vet.

** Serveer de paling op een langwerpig bord. Dit ziet er dan iets leuker uit.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticwarrior
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top