1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: meatteam

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2001

Ingrediënten 2 personen


*4 kalfsschnitzels van75 gr pst.*zout*4 plakjes Parmaham* 4 blaadjes salie*15 gr bloem*25 gr boter of margarine*3/4 dl witte wijn*



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

STAP 1:Schnitzels met zijkant van mes dun uitslaan tot ca. 3 mm dik en met zout en peper bestrooien.
STAP 2:Op elke schnitzel plakje ham en daarop blaadje salie leggen en vaststeken met een cocktailprikker.
STAP 3:Bloem in bord strooien en schnitzels erdoor halen, overtollig bloem afkloppen.

Bereidingswijze

STAP 4:Boter smelten en schnitzels in ca. 3 min. aan beide zijden goudbruin bakken. Schnitzels uit pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
STAP 5:Wijn in pan schenken, aan de kook brengen en schnitzels in pan terug leggen. In ca. 2 min. gaar stoven.

Serveertip

Lekker met lintmacaroni en roergebakken spinazie met knoflook.
Kcal pp:335.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top