1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalfsfilet met boontjes, artisjok en vlierbloesemvinaigrette

Kalfsfilet met boontjes, artisjok en vlierbloesemvinaigrette

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2001

Ingrediënten 4 personen


200g prinsessenboontjes - 2 gekookte artisjokbodems - 100g champignons - peper en zout - 600g kalfsfilet - boter - 2 vlierbloesemschermen Vinaigrette : 2dl vlierbloesemsiroop - 3dl extra vierge olijfolie - 1 scheut ciderazijn - 2 el fijngehakte bieslook - peper en zout - 3 el kleine dobbelsteentjes jonagoldappel Vierbloesemsiroop : 100g water - 100g suiker - sap van 1 citroen - 4 grote vlierbloesemschermen



Vlierbloesem is delicaat. Zijn aroma doet denken aan muskaat en vanille, in de keuken zorgt hij voor verrassing.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de vlierbloesemsiroop enkele dagen vooraf. Breng het water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot een lichte siroop. Haal van het vuur en doe er het citroensap en de vlierbloesemschermen bij. Laat trekken tot de siroop het aroma van de vlier voldoende heeft opgenomen.

Bereidingswijze

Meng voor de vinaigrette 2dl van de siroop met de olijfolie, de ciderazijn en de bieslook en kruid met peper en zout. Doe er vlak voor het opdienen de appelblokjes bij. Maak de boontjes schoon en kook ze gedurende enkele minuten in kokend water. Giet ze meteen af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de artisjokbodems in kleine blokjes en de rauwe champignons in plakjes. Meng de groenten voorzichtig onder elkaar en roer er wat van de vinaigrette onder. Kruid met peper en zout en houd warm. Bak het vlees rose in boter en kruid met peper en zout. Verdeel in individuele porties.

Serveertip

Schik de groenten en het vlees op vier warme borden. Werk af met de rest van de vinaigrette, de appelblokjes, verse vlierbloempjes en een draai van de pepermolen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top