1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Konijnenpastei met witloof

Konijnenpastei met witloof

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2001

Ingrediënten 4 personen


300 g konijnenvlees (van de bouten) - 400 g witloof - 300 g konijnenlevertjes - 400 g mager kalfsgehakt - peper, zout, nootmuskaat - 1/2 l water - 1/2 l muskaatwijn - 65 gr gelatinepoeder - 100 g boter - roze en zwarte peperkorrels - laurierblad



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stoof het witloof gaar in een nootje boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat uitlekken. Snijd
de konijnenlevertjes fijn en het vlees in reepjes. Kruid, meng met het gehakt en kneed goed door. De oven voorverhitten op 175 ?C.

Bereidingswijze

Vul de pasteipot met een laagje vleesmengsel en schik daarop het witloof. Herhaal tot alles opgebruikt is, het bovenste laagje moet vlees zijn. Zet de pasteipot in een schaal met heet water en zet ze zo in bain-marie gedurende 1 uur in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Los gelatinepoeder op in kokend water met wijn. Giet over de pastei en versier met peperkorrels en laurierblad.

Serveertip

Snijd de pastei in plakjes en serveer met brood of een slaatje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top