1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Oost-Indische kers met Mon Chou

Oost-Indische kers met Mon Chou

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-06-2001

Ingrediënten 4 personen


12 bloemen van de Oost-Indische kers ('s ochtends geplukt als de dauw net opgedroogd is en bewaard op een koele plaats), 150 g Mon Chou of kwark, 2 el ongezoete slagroom, 1/2 citroen, 1 kleine ui, zeer fijngesneden, 2 el mayonaise, 1 el fijngesneden blad van Oost-Indische kers, peper en zout.



Een voorgerecht wat er prachtig uitziet; Oost-Indische kers heeft een smaak die sterk lijkt op die van waterkers en sterrenkers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een mengsel van de Mon Chou me de slagroom, de mayonaise, op smaak gebracht met het sap van de halve citroen, de zeer fijngesneden ui, peper, zout en het eveneens zeer fijngesneden blad van de Oost-Indische kers. Vul de bloemen vlak voor het serveren, zonder ze te beschadigen, met dit mengsel en serveer ze als voorgerecht op een bord met verse blaadjes Oost-Indische kers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top