1. Home
  2. Recepten
  3. anjerjam

anjerjam

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2001

Ingrediënten 6 personen


250 g rode anjerbloemblaadjes, 250 g suiker, 1 kopje water.



Deze geurige jam gebruik ik vooral als garnering op gebak...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pluk de rode bloemblaadjes van de anjers, verwijder de witte gedeelten en wrijf de bloemblaadjes in een vijzel fijn.

Bereidingswijze

Verwarm suiker en water tot het mengsel kookt en laat dit inkoken tot de suiker stroperig wordt. Voeg dan de gekneusde anjerbloesemblaadjes toe en laat koken tot de massa de dikte van jam heeft.
Blijf roeren om aanbranden te voorkomen en vul tot slot kleine glazen potjes met de jam.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top