CHOW-MEIN-2
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-06-2001
TSJ'AU-MIEN - Noedels met Chinees varkensvlees
Ingrediënten
en besprenkeld met sesamolie?
MENGSEL A:
Bereidingswijze
Doop de vleessliertjes in een mengseltje van eiwit en maizena en bak ze langzaam op laag vuur tot ze bleek van kleur zijn. Laat ze uitlekken.
Roerbak taogeh, prei, paddestoelen (geweekt, van stelen ontdaan en aan sliertjes gesneden) en varkensvlees in 3 el hete olie. Sprenkel de wijn erover.
Voeg 'Mengsel A' toe en laat aan de kook komen. Bind met de aangelengde maizena.
Verhit 4 tot 5 el olie in een grote pan en roerbak de noedels op hoog vuur, schep zeer goed om en om. Breng de noedels over op een voorverwarmde schotel en schenk het ingedikte mengsel erover.
Dien warm op.
Serveertip
?Zo worden gedroogde noedels klaargemaakt: Breng ruim water aan de kook in een grote pan. Voeg 4 bundeltjes gedroogde noedels toe.
Breng het water weer aan de kook en voeg ? 2 dl koud water toe. Herhaal deze handeling, zodat 2 maal koud water wordt toegevoegd.
Laat de noedels goed uitlekken en vermeng ze direct met een paar druppels sesamolie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties