CHOW-MEIN-2

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2001

TSJ'AU-MIEN - Noedels met Chinees varkensvlees

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 3 pakjes Chinese noedels, gekookt, goed uitgelekt
    en besprenkeld met sesamolie?
  • 125 g mager varkensvlees, aan sliertjes gesneden
  • ? eiwit
  • 1 tl maizena
  • 4 tot 5 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 250 g taogeh, gewassen en uitgelekt
  • 4 stangen prei, gewassen, 5 cm stukken
  • 1 el Chinese rijstwijn of sherry
  • 1 tl maizena, aangelengd met 2 tl water
  • olie om te bakken

    MENGSEL A:
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1? dl bouillon
  • tl suiker
  • ? tl zout
  • paar druppels sesamolie
  • snufje peper
  • ve-tsin
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze



    Doop de vleessliertjes in een mengseltje van eiwit en maizena en bak ze langzaam op laag vuur tot ze bleek van kleur zijn. Laat ze uitlekken.

    Roerbak taogeh, prei, paddestoelen (geweekt, van stelen ontdaan en aan sliertjes gesneden) en varkensvlees in 3 el hete olie. Sprenkel de wijn erover.

    Voeg 'Mengsel A' toe en laat aan de kook komen. Bind met de aangelengde maizena.

    Verhit 4 tot 5 el olie in een grote pan en roerbak de noedels op hoog vuur, schep zeer goed om en om. Breng de noedels over op een voorverwarmde schotel en schenk het ingedikte mengsel erover.

    Dien warm op.

    Serveertip


    ?Zo worden gedroogde noedels klaargemaakt: Breng ruim water aan de kook in een grote pan. Voeg 4 bundeltjes gedroogde noedels toe.

    Breng het water weer aan de kook en voeg ? 2 dl koud water toe. Herhaal deze handeling, zodat 2 maal koud water wordt toegevoegd.

    Laat de noedels goed uitlekken en vermeng ze direct met een paar druppels sesamolie.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten