CHOW MEIN-1

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2001

Chinees Varkensvlees

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 500 g ontbeende varkenskarbonade
  • 1 knoflookteentje
  • 1 klein struikje bleekselderij
  • 1 el soyasaus
  • 200 g taogeh
  • 3 el olie
  • mespunt ve-tsin
  • zout
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 el sherry
  • 3 dl bouillon
  • maizena
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze


    Snijd het vlees in dubbelstenen. Verwarm de olie.

    Bak de stukjes vlees hierin tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn.

    Neem het vlees uit de pan.

    Fruit in de achtergebleven olie de in ringen gesneden ui, prei,

    de in stukjes gesneden selderij, knoflook, ? 5 minuten.

    Voeg er dan het vlees, de soja, de
    ve-tsin en wat zout aan

    toe en laat het nog eens enkele minuten fruiten, daarbij steeds

    blijven roeren.

    Maak 1 a 2 lepels maizena aan met de bouillon en de sherry

    en voeg dit, al roerende, toe tesamen met de taogeh en laat dit

    geheel nog 1 a 2 minuten zachtjes sudderen.

    Serveer dit met mie.

    Laatste reacties

    will_s avatar
    will_s 23-07-2001

    Hoi Amerens. Ik heb je wel bij mijn favorieten gezet,maar een paar recepten heb ik apart gezet,zoals je ziet.En dat doe ik,zodat ik ze meteen bij de hand heb. Heb je de recepten van je family? Groetjes Will.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten