1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. GEBAKKEN RIJST

GEBAKKEN RIJST

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-06-2001

Ingrediënten 4 personen



Afgekoelde, geheel koude rijst
2 el boter
2 sjalottes
2 eieren
zout of Aromat naar smaak
GEMBERSAUSJE: 50 g goela djawa
2 tl gemberpoeder
1 el azijn
? tl zout
2 rode lomboks
2 el bloem



Dit is geen 'Nasi Goreng'!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De koude rijst zet men gereed.
In 2 el boter fruit men de fijngesneden sjalottes.
Daar voegt men de geklopte eieren aan toe.
Dan flink en aanhoudend omroeren [roerei dus].
De rijst doet men er nu bij.
Meng het geheel goed door elkaar.
Strooi zout of Aromat naar smaak erdoor. Bak de rijst nog enkele minuten op niet al te groot
vuur verder door, almaar omroerend.
Het best kan men hier een soetil voor gebruiken
of een gaatjeslepel.
Gebakken vis of kip met een gembersausje en wat verse
komkommer en kroepoek erbij: eenvoudig maar heerlijk.
GEMBERSAUSJE: De goela djawa met de gemberpoeder, azijn, zout en
gesneden lomboks opkoken in 2 kopjes water.
Het sausje binden met bloem.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top