Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indiase keuken
  5. India: Gebakken saffraanyoghurt

India: Gebakken saffraanyoghurt

Door: melkboertje

  • Indiaas Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1.1/2 dl melk, 1 zakje saffraandraadjes, 4 hele kardemomzaadjes, 1 ei plus 2 eidooiers, 1/2 blikje gecondenseerde melk*, 1.1/2 dl yoghurtVoor de garnering: 1 rijpe mango* Kun je geen gecondenseerde melk krijgen, vervang het dan door een 1/2 dl yoghurt extra te nemen en 2 el suiker toe te voegen


Verder heb je nodig


* 4 eenpersoons soufflevormpjes* braadslede


De yoghurtpuddinkjes worden in een braadslede met water geplaatst en in de oven gebakken. Tijdig beginnen als je dit gerecht wilt maken, want de puddinkjes moeten goed gekoeld worden opgediend.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief baktijd en afkoeltijd.

Bereidingswijze

Breng in een steelpan de melk met de saffraandraadjes en de kardemom aan de kook. Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat de melk ca. 15 minuten trekken.Verwarm de oven voor op 175 graden.Klop in een kom het ei, de dooiers, de gecondenseerde melk en de yoghurt goed door elkaar.Zeef de melk erboven en roer alles door elkaar.Verdeel het mengsel over 4 eenpersoons soufflevormpjes en zet ze in een braadslede. Schenk zoveel heet water in de braadslede dat de vormpjes tot de helft in het water staan.Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en bak de puddinkjes ongeveer 45 minuten.Laat ze afkoelen en in de koelkast goed koud worden.Snijd met een mes de puddinkjes los van de vormpjes en stort ze op eenpersoons bordjes.Schil de mango en snijd hem in mooie schijven. Leg de schijven dakpansgewijs naast de mangopuddinkjes op de bordjes.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melkboertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top